|
|
Lån  


 
Annonce:


Gode råd om teamwork
1) Vær opmærksom på alle led i kæden

Man skal være opmærksom på dårlige led i teamet. Arbejdsgrupper kan være holdeplads for såkaldte dovne hoveder. Det er personer gemmer sig bag de initiativrige, og lader dem lave alt arbejdet. Ofte til stor frustation som dem som laver noget.

2) Skab et trygt rum

Ingen ønsker at tabe ansigt, for det stiller spørgsmålstegn ved deres rolle i organisationen. Derfor er det alles ansvar at sikre en atmosfære, hvor det er trygt at komme med alverdens ideer.

3) Håndter magtkampene

Det er vigtig at magtkampe bliver håndteret. Magtkampe er sjældent godt for selve arbejdsopgaven. Tit drejer de sig om noget helt andet, nemlig gamle historie hos de involverede personer. Det er vigtigt at der er opmærksomhed på disse ting, og at der bliver taget hånd om disse konflikter, som tit er skadelig for arbejdsprocessen.

4) Sørg for forskellige personer og kompetancer

Hvis medarbejderne sidder i samme type job med ens kvalifikationer, så får de sandsynligvis også de samme ideer.

5) Klare værdier og normer

Det er generelt godt med stor diversitet i et team, men for store forskelle eller for lidt kendskab til hinanden kan bremse produktiviteten. Her er det lederens ansvar at skabe et fælles fundament.

6) Skab og fasthold den konstruktive dialog

Frugtbar idéudvikling foregår ved, at ideerne bliver hørt, grebet og videreudviklet i en fælles dialog. Det fordrer evnen til at lytte og give konstruktiv feedback, og det er ordstyrerens ansvar at fastholde den måde at kommunikere på. Alternativet er at ingen ideer bliver gjort færdige.

7) Sørg for at sætte delmål

Det er vigtigt at sætte delmål, så processen ikke står i stampe.

8) Klar opgavefordeling

Det er vigtigt at hver person i teamet ved præcist hvad der forventes af ham eller hende. Hvis det ikke er klart så skaber det usikkerhed, og man risikere at 2 arbejde på det samme. Man risikere også at en opgave slet ikke bliver udført, fordi den der skulle have udført opgaven tror at en anden går det. Det nyttet altså ikke at man tror alle har forstået opgaven, man skal sikre sig at alle har forstået opgaven.


Kategorier på sider:

Teambuilding bger Bger Kompetence Coaching Teambuilding Teambuilding Hvorfor teambuilding aktiviteter Teamudvikling Coaching bger Teamwork Anerkendelse Gode rd om teamwork Hvad kan vre ulempen ved teamwork1111 Derfor er teamwork godt1111 Teamwork bger Teamleder fejl Ideer til teambuilding aktiviteter Mønsterbryder


 Du er her: Teamwork - Netannoncer Teamwork -